Enviaments i/o devolucions

ENVIAMENTS:

Els enviaments no són gratuïts per defecte i estan subjectes a tarifes que podeu consultar directament amb la botiga. Considerem que el transportista merix un sou just i els ports no poden ser gratuïts d'entrada.

Un cop sol·licitat l'enviament i com a norma general, l'enviament es farà dins les 48 hores següents a la recepció del pagament. 

Les despeses d'enviament inclouen les despeses de manipulación i empaquetat, i les despeses postals.

Aconsellem agrupar els articles en una sola comanda perque no podem combinar dues comandes diferents en un mateix enviament i les despeses s'apliquen per acada enviament.

No ens fem responsables dels desperfectes que puguipatir un paquet durant l'enviament, fem tot el que està al nostre abast per a protegir tots els artícles.

CANVIS O DEVOLUCIONS:

El nostre departament d'atenció al client, disposa d'un servei postvenda des d'on intentarem solucionar qualsevol problema que pugui sorgir en relació als nostres articles o enviaments, intentant oferir una atenció ràpida i eficaç als nostres clients.

Si per qualsevol motiu no queda satisfet amb la seva comanda, té un termini de 15 dies hàbils (a explicar des de la data de recepció de la comanda), per retornar-ho. (Segons art. 44 de la Llei 7/1996, de 15 de gener, de l'Ordenació del Comerç Minorista modificada per la Llei 47/2002, de 19 de desembre).

Passats els 15 dies sense que rebem notificació, Pleniluni SL no es podrà fer càrrec de la incidència.

Perquè el canvi o devolució siguin acceptats, les peces no podran haver estat usades i s'hauran de lliurar en les mateixes condicions en què s'han rebut, és a dir amb el seu corresponent embolcall i amb totes les seves etiquetes.

Els canvis i devolucions s'acceptaran si el producte enviat no coincideix amb el producte anunciat i comprat.

Pleniluni, una vegada rebuda la mercaderia i comprovat que es donen totes les condicions anteriors, admetrà la devolució del producte i procedirà al seu canvi / abono /bescanvi . En el cas d'optar per l'opció de l'abonament, la devolució de l'import es farà tenint en compte la modalitat de pagament utilitzada en la compra. Si es va efectuar el pagament a través de targeta de crèdit, s'abonarà l'import en la mateixa targeta de crèdit.

Pleniluni ES RESERVA NO ACCEPTAR el canvi o devolució de cap peça que no compleixi amb aquests requisits


Com gestionar un canvi

Centre escolar o tenda amb mostrari per provar: El client podrà fer el canvi a la tenda o al centre escolar, un cop validdades les condicions.

Centre escolar sense mostrari per provar: El client farà la devolució directament alnostre establiment.

Els canvis que es produeixin per un error atribuïble a pleniluni, estaran exempts de ports i seran gratuïts.

Els canvis que es produeixin per error del client, tindran un càrrec addicional en concepte de despeses d'enviament. 

Procediment: 

Des de la web de pleniluni accedir a la plataforma de compra, accedir a l'apartat específic del MEU COMPTE / Les meves comandes, posicionar-se en la corresponent comanda i fer clic en "detalls".

Seleccionar, clicant  les peces a canviar o retornar.

Exposar els motius de la incidència en el quadre de text.

Clicar a "fer un comprovant de la devolució".

Pleniluni informarà degudament si s'accepta o no la devolució.